Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vattenborr

Ett anslag på en stolpe
vi borrar efter vatten
min mun så torr
mina skapelsekällor sinade
utrunna och bortdunstade
under ökenvandringen
hjälp mig att borra
hitta nya ådror och källor
gömda och glömda
håll slagrutan med känslig hand
för att inte missa
en enda droppe





Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2021-08-27 12:38



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker om symboliken här, som jag tolkar det. En själslig torka där slagrutan kommer till användning. Tänker att om det ändå finns en slagruta så finns det hopp.
2021-08-31

    Elisabeth Nilsson VIP
Fantastiska metaforer om källor som sinat och saknas i skapandet. Må du åter finna dem, du fina poet!
2021-08-30

  ULJO
Vatten är vårt livselixir.
Utan det inget liv.
Bra skildrat
2021-08-30

  Bodingen VIP
Betänk det vatten vi har, varenda droppe är samma som funnits sedan Jorden fick atmosfär, varken mer eller mindre, hisnande!
2021-08-30

  Respons VIP
Det verkar som du har ditt verktyg i poesin och att du vet var du skall söka.
2021-08-29

  Lottie Ålhed VIP
Nya banor. Ny kraft. Nytt hopp i fin dikt.
2021-08-28

  Blomma-Stjärna VIP
känsligt o berörande
fina metaforer med utgångspunkt från ett anslag på en stolpe

så fin poesi
som ber för nytt livgivande
friskt flöde

- varje droppe är av vikt!


2021-08-27

  Susen VIP
Fint skildrat. Förnimmer en längtan och frustration i din dikt
2021-08-27

  Kajan VIP
Skrivarjaget verkar gräva sig allt närmre en artesisk brunn, att döma av dikten, som har både rytm och ett innehåll som når fram och berör. Jättefin text !
2021-08-27

  Niliboy
Ett tips gör Bibeln levande, läs i den å låt dig fyllas av Ande å inspiration! Det finns ju högre ting som poesin kan uttrycka å forma!
2021-08-27

  Ulf Carlsson VIP
Den kreativa ådran ligger stundom uttorkad, men plötsligt kan det börja bubbla och porla igen - som här i denna allusion på Israels ökenvandring.
2021-08-27

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om längtan efter livgivande vatten.
2021-08-27

    Sefarge VIP
Verkligt fyndigt skrivet!
Om det allomfattande
och livgivande vattnet
Jaa vattenborr är
nog bättre ändå.
Med en bankborr
kommer man ej
så långt.idag.Då
de nästan har
upphört med
kontanter där!
;)
2021-08-27

  Kungskobran VIP
Vattnet som ger liv åt allt och inspirerar till tankeväckande poesi.
Fint
2021-08-27

  Sparvögat VIP
Ett livgivande regn vill jag skänka dig, låta dropparna länge falla - som din underbara poesi faller från dina händer…
2021-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP