Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Yoga med N

Jag gjorde yoga

och landade här,
där kroppen är

det som spirituell stretch på gummimatta av ockerpris
ska förfärdiga förhoppningsvis

men det sker bara stundvis,
att jag hamnar i N*

less på ordet zen,

att spana efter nuet
alla har ju den agendan i huvet

fast de flesta vet inte vad det innebär
bara goa känslor
de begär

det är inte myspys, doftljus och brasa
det är allt som oftast ve och fasa

men ikväll,
det hände likväl,
mitt fjärran Jag sa farväl

tyngdkraften tappade objektet,
jag hittade mig själv i subjektet

musiken i lurarna höjdes i decibel,
en konstpaus i rösternas duell

vindar blåste in i min mun,
i ett annars stilla rum

lufthavet formade en mall,
håret svajade i svall

instinktiv kroppsrörelse,
i någon slags hänförelse

av Guds impuls,
hjärtats puls

jag lyfte en hand,
förde fingrarna till näsans rand

och kände doft av marijuana,
en fantosmi parosmi från en annan levnadsvana

-------------------------------------

*N-ordet: Nuet. OBS OBS !! missförstå mig rätt: Nuet inte N***r




Fri vers (Prosapoesi) av Essisen
Läst 105 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-08-29 21:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Essisen
Essisen