Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden

 

 

på döden vill jag ej tänka

då skulle jag mig sänka

till det stora djupet

kasta mig utför stupet

 

vi åldras redan när vi föds

obarmhärtigt är tidens ur

vi stressas till döds

av en demokratisk diktatur

 

frihet är blott en illusion

som vi lurats att tro på

allt är endast en konklusion

av händelser nu och då

 

klamrar oss fast med klor

vid det dyrbaraste vi ha

ropar på vår käraste mor

när döden oss vill famna

 

men vi kan inte leva för evigt

tidens ur för oss tickar

det vore inte särskilt trevligt

möta andras blickar

 

hur skröpliga, anskrämliga vore vi

som tagna ur en ryslig skräckfilm

nej, det skulle bli en skräckens parodi

en skrämmande framtidsidealism

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-09-08 07:29



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Livet är bara en förberedelse på döden, sen händer det grejer...?
2021-09-11

    Lena Staaf VIP
Det kan vara bra att tänka på döden ibland så att den inte skrämmer oss så mycket. Sedan fortsätter vi att göra vaf vi kan med livet.
2021-09-08

  BenGust VIP
I döden blir sysslolösheten säkert påträngande.
2021-09-08

  Susen VIP
Din dikt väcker tankar på livet och dödens hand
2021-09-08

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som väcker tankar om livet och döden.
2021-09-08

  Sparvögat VIP
Ja vad tar vid efter livet på jorden…
Att leva här och nu och ta vara på stunden, en kliché som vilar stilla!
Dina ord väcker tankar
2021-09-08

  Kungskobran VIP
När jag är död finns jag bara i minnet hos de som lever och i det jag skrivit
2021-09-08

  ULJO
Frågan är. Dör vi någonsin. Är döden inte bara en förflyttning till något annat?
2021-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP