Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kala fält



Masurbjörken i det puerila

Dösen ligger sten
luftens epos flyr

Tystnadens sköra tranor
lämnar sin grav

Juvenilen med sin klinga
en ofattbar metamorfos

Masurveden lider

När den brunnit fattar
den eld

Vill ännu återskapas
innan den blivit till stoft

Ett streck på himlen nära inpå
dösens slitna hästar

Hovarna har fastnat i vinden

Vingade mot jordens lunga,
tiger det förflutna

Offerröken ger ingen ro
bland gudarna

Framtiden är kala fält













Fri vers (Modernistisk dikt) av Ubuntu
Läst 156 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-09-10 10:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ubuntu