Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frostpärlans spår

Hovarna dundrar förbi
i drömmens crescendo

Ett skrik faller in i solen mot Jorden
något viskar i rälsens skenor

Stjärnans generationer,
oändligt djupnar grepplöshetens nålar


Andetagen in i den utarmade ålderns
tunga lod


Tyst är lera och jord
tuvor vilar i solen
in mot nattens slöjor

Hon var av ljuset invigd

Stenar av ett rum
vinden i en björk
hon blev till regn


Solen glöder i axet,
tystnar i moln,
brast skuggor i grenar

Själar likt morgonen även natten
utom kontroll

Frostpärlans spår tystnar
in i jordens dimma,
sitt starkaste sken
tömd bortom ytans väggar

Blott försvunnen i ljusets runda
skog och hav

En isdroppe tappar sitt grepp
mot morgonens lunga




Fri vers (Modernistisk dikt) av Ubuntu
Läst 234 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-12-28 02:27



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Ja.. din dikt lämnar avtryck i dina spår..
Mycket bra..
2022-04-10

  Monika A Mirsch VIP
Underbar är din dikt och slutet fantastiskt:
"En isdroppe tappar sitt grepp
mot morgonens lunga "
2021-12-30

  cilax VIP
fina stråk
2021-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Ubuntu