Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Psalm


ALLT HAR SIN TID

Allt har sin tid,
det har jag slutligt lärt mig,
om än min lärdom tagit många år.
I tidens id, där många ting har tärt mig,
har "Gud" gått med i tid som gått och går.

Allt har sin tid,
fast alla avsked sårar
och sommartiden bleknar i mitt bröst.
Det finns en frid,
en tröst för mina tårar,
att "Gud" i kärlek bär i tidens höst.

Allt har sin tid.
Från födelsen till döden
är tidens växlingar dess rikedom.
I fred och strid,
i vällusten och nöden
är "Gud" en stillhet, bortom tiden tom.




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 203 gånger
Publicerad 2021-09-11 15:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP