Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livskraft


Som ett tomt kärl
skapad att fylla
oskyldig och ren

färdas du från universum
till jordens mylla
där emellan

kommer du öppna
dina ögon
dina sinnen

tas om hand av
och med med kärlek
för din egen skull

leva och överleva
växa och frodas från knopp
till blomma ska du slå ut 

och själen ska implodera
expandera ur ditt innersta
till fulländning 

som en diamant
skimra och lysa väg
ge kraft och integritet

lära att ditt liv är ditt
att din kropp är din
bara din

och du ska älska
och älskas
för den du är

för att du är fullkomlig
likaså ofullkomlig
i detta livet

som ska levas
för att det är dig givet
så låt din puppa brista

veckla ut hela dig
som en fjäril
på starka vingar

äg din rätt, din frihet
på denna jord
lev och låt leva 




 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-09-20 17:03



Bookmark and Share


  Fjellhuldra VIP
Mycket vacker dikt berör!
2021-09-20

  Gunnar Hilén VIP
Fjärilens och andra insekters fullständiga metamorfos är bland de vackraste föreställningar naturen bjuder på. Ägget, larven, puppan, imagon. Så underbart !
2021-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP