Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om döden

 

 

jag tänker på döden ibland

så skört är livets band

att ibland det brister

man då det mister

 

förr jag på döden ej tänkte

när stjärnor på himlen blänkte

så lite man visste då

när man såg upp i det blå

 

nu döden närmare man kommit

så många som har omkommit

sjukdom, ålder och annat

för många tiden har stannat

 

för mig tiden tickar på

livet går vidare ändå

varje minut så viktig

noga vara uppriktig

 

man får inte en andra chans

när man fått tråda dödens dans

med nya ögon man ser

av tiden man vill ha mer 

 

när är det min tur

att skickas på retur

till sista vilan

när faller bilan?

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-11-05 08:59



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
ja när faller den,
när faller man
2021-11-06

  Bodingen VIP
Döden - livets grande de finale. Fy så trist, skit i den, LEV LIVET ISTÄLLET!
2021-11-06

    Lena Staaf VIP
Tankar på döden kommer då och då men de får inte störa livet
2021-11-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Precis, som du skriver, undrar man. När är det min tur? Man hoppas att det dröjer.
2021-11-05

  Susen VIP
Döden - livets sista anhalt. En starkt text som berör och väcker tankar
2021-11-05

  Marita Ohlquist VIP
Även jag funderar på döden ibland, har skrivit hur jag vill ha min begravning, för att underlätta för efterlevande.
2021-11-05

  AiA Maria den fria

Kännbart och tänkvärt!

Tack!

Reflekterar över naturens cykler
ser allt levande liv går i cirklar
döden transformerar livet

livet utan döden
föder inget liv

allt är fri energi


Tack!



2021-11-05

  ULJO
Döden är väl det sista man tänker på. Den vill man hålla på avstånd så länge som det möjligt. Ta hand om sig och vårda sig väl. Livet kommer inte i repris.
2021-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP