Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LYCKLIGT LOTTAD

Lyckan är att ha en lycka
där jag odla kan och må
gott och upp ur jorden rycka
rötter, stora liksom små.

Kolonin och odlingslotten
skänker lugn till kropp och själ,
lyfter mig från livets botten
och förmår mig leva väl.

"Blomman på smaragdegrunden",
kvad Stagnelius en gång.
Själv i stoftets kedjor bunden,
sjunger jag min blomstersång.

Kolonin med lilla stugan
och en vacker sommardag
gillar alla; lilla frugan,
lilla vovven, lilla jag!

Gräva, klippa, så och skörda,
såga, spika och beslå
liksom mördarsniglar mörda
går i lyckan likaså.

Varje nöd och varje lycka
är i "Trädgårdsmästarns" hand.
Det känns tryggt, kan jag ju tycka
när jag påtar i mitt land.

















Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-09-22 17:17



Bookmark and Share


  Den filosofiske poeten VIP
Inspirerad av att påtar blev påtår:

och regeringen dricker kaffe med dopp,
medan flyktingar strömmar in nonstop.
2021-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP