Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En meditation och betraktelse över Joh.8:12. 'Jag är världens ljus'.


Ljus!


Vilken skugga i floden
vet inte
att den måste fortsätta?
Vilka barn
som växer upp i staden
vet inte
att livet är under
givna förutsättningar?
Vilken helig författare,
frälsarens profeter,
vet inte att själen
och älskaren vet
att inget skapat
kan skada dig
om du inte håller det
alltför högt, som en gud.
Och till frågan om
himlen verkligen är
ett skyltfönster
eller inte:
Slå du hål i den
för att se
hur den andra sidan är
bortom dessa usla
mörka världar.
Ljus är att veta
utan att sträva
att vara utan egen mening
då ljuset är meningen.
Ljuset säger dig aldrig,
aldrig någonsin,
ett felande ord.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 233 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-09-23 01:44



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Bra text, bär känslan av lugn betraktelse, om man ser ljuset kanske man redan är framme ?
2021-09-23

  AiA Maria den fria

Amen


SOL


Tack!
2021-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen