Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kroppen

Jag har inte en kropp
jag är en kropp
för utan min kropp
finns inget hopp.

Jag älskar min kropp
jag har älskat med min kropp
jag har tagit himlahopp
med smidiga ben som tillhör min kropp.

Med kroppen har jag ridit genom älgskog
med kroppen har jag idkat älskog
i dyningar av lust
böljande från kust till kust.

En gång ska kroppen försvinna
och livet förrinna
det blir den dag då jag kroppen saknar
när jag till slut ej vaknar.

Jag säger till kroppen jag hoppas den vill
hänga med åtminstone ett tag till.








Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2021-10-01 10:57



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Kanske är det därför vi inget får veta om livet efter döden, då skulle vi vända vid pärleporten för å kanske man får veta att man aldrig glömmer något, men kroppen den blir kvar medans själen till himlen kanske far... Ja tänk vilken tanke du väckte hos läsarjaget!
2021-10-05

  Bodingen VIP
Du förkroppsligar ett äkta kroppsideal, inte ett retuscherat. Bra där!
2021-10-03

  ULJO
Kroppen blir gammal men själen förblir ung
2021-10-03

  Niliboy
Ja, min kropp säger då bara nej, nej å värker hel eftermiddan å en bit in på kvällen. Då har jag ett rent helvete!
2021-10-02

    Sefarge VIP
Att bara innerligt
kunna älska sin
kropp även med
sina skavanker
utan yttre fixering
Ger livet en starkare
mening. ..?
;)

2021-10-02

  Lottie Ålhed VIP
Vi hänger med, vi hänger med, av någon anledning så gör vi faktiskt det. Var en refräng som dök upp i samband med läsning av din dikt.
2021-10-02

  Kungskobran VIP
Så fint om kroppen, tänk vad det fått vara med om
2021-10-02

  Marita Ohlquist VIP
En fint förmedlad hyllning till kroppen och dess upplevelser.
Fantastiskt avslut på texten.
2021-10-01

  Kajan VIP
Kroppen är grunden för det fysiska livet här, ett slags bo för vår själ och har vi tur får vi chansen att uppleva och göra mycket spännande ! Rimmen här fastnar jag lite extra, var strof har fina varianter! Ordet ”himlahopp” gillas.
2021-10-01

  Blomma-Stjärna VIP
precis så! <3
- fint stämd och kvick knopp med ett balanserat och gott kroppshopp!
2021-10-01

  BenGust VIP
Så länge knoppen är med
vill ofta inte kroppen vara sämre.
2021-10-01

  Öknens Ros VIP
Minnesbilder av livet som var och är, att leva här och nu.
2021-10-01

  Sparvögat VIP
Så gripande och fina ord!
Att älska sig själv och livet som varit och som är, allt det fina som kroppen har famnat och ska famna…
Länge leve livet!
2021-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP