Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett lika vackert som ökänt ställe


Den flaviska amfiteatern


Kvinnor och slavar satt högst
såg ändå tillräckligt mycket
för att få begäret tillgodosett

och spelet
detta förutbestämda spel
pågick lika mycket på
läktaren som nedanför

Småningom försvann slavarna
kvinnorna fick rösträtt
och det som varit vitalt
förvandlades till relikt.



19/9 2021




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-03 18:33



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Fyndigt hur "satt högst" spontant associeras med mäktighet - innan dess relativa relation till stridens (cent)rum blir uppenbar! Omvänd virvel?
2021-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP