Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Hösttrött

Guldiga höstlöv faller från snart kala grenverk

och höstlöven leker på marken och

solens tårstrålar faller från min haka

och mina redan vita kinder är nakna —

sommarens pigmentströssel har bleknat

och min oskuldsfullhet
ett bortglömt minne

ett svart hål penetrerar och förvandlar höstens
färger

till matta nyanser av bleka pasteller

min bleka själ —

som en hösttrött husfluga —
som spatserar uppför himlen —
på väggens immiga glasruta

daggdropparna på gräsets toppar
blänger

deras renhet hotar mig,
hånar mig —

en sådan kontrast

(jag är ingen poet-jävel som vill
lägga till ett rim på koltrast)

det är vått på bänken,
jag har tagit en rast

en paus i marginalen
mellan
psykets tumult av skärpa
mellan
de två höstvärldarna

de skarpa skriken inuti som vill förklara,
försvara varför den blåa elden i ögonen plockar isär

gul — röd — orange

de förgiftade kallen att denna upplevelse är viktig
och bör dokumenteras

och höstlöven prasslar
och själen viskar ohörbart mitt syfte

jag aktade mig för att inte leva — och jag lyfte

min blåa lins ser
en gubbe gå förbi och vissla

ingen skall veta vad denna Höstjänta har gjort

det var ingen mening — bara natur

oundvikligt — som lövens fall

och löven föll — och jag med




Fri vers (Fri form) av Essisen
Läst 168 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-10-09 22:31



Bookmark and Share


  agh.nilsson VIP
du är fantastisk
2021-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Essisen
Essisen