Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Generation

Ni var sex syskon i en liten stuga.
Utdragbara sängar.
Det var knappt men,
ni växte.

Den äldsta dog yngst, av bröstcancer.
Den yngsta rökte hela livet, fick hudcancer.
Behandlingsbart.

En kom tillbaka från kriget.
Andra strider pågick hela tiden:
Alla mattor måste piskas varje vecka.

Den sista har gått nu.
Firade midsommar, på egna ben.
Inget långvarigt sängliggande.

Så var det, för er - återuppbyggare,
småbrukare, skogshuggare och
den äldsta generation jag kände.





Fri vers (Fri form) av A. S.
Läst 176 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-10-11 12:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint! Gillar det melankoliska.
2021-10-11
  > Nästa text
< Föregående

A. S.
A. S.