Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ramsa

enstaka skator
och en tappad fjäder
talltopp, talltopp
grönt ris klär dig
zick zack över grus gräs stig
tidig timme tipp tapp steg

sista riset drog du hem
lilla myra, kvart i fem
sjutton tuvor, arton stenar
bära ris från tunga grenar
kunde ingen hjälpa dig?
kunde bördan lättas säg?

våren kommer, våren vaknar
myrorna i sina stackar
fjäderlätt och granristung
vakna nu, videung!

***

Annan version:

Ramsa

lilla myra, kvart i fem
talltopp, talltopp stock och sten
zick zack över grus gräs stig
tidig timme tipp tapp steg

lilla myra, kvart i fem
sista riset drog du hem
sjutton tuvor, arton stenar
bära ris från tunga grenar

kunde ingen hjälpa dig?
kunde bördan lättas säg?

lilla myra, kvart i fem
solen värmer snart igen
våren kommer, våren vaknar
myrorna i sina stackar

fjäderlätt och granristung
vakna nu, min videung!





Bunden vers (Rim) av A. S.
Läst 144 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-05-05 11:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Förslag: låta "lilla myra, kvart i fem" vara inledningsraden på alla tre stroferna, som ett omkväde, med lite om stuvning för att få radfallet att gå ihop. Tankar bara.

2022-05-05
  > Nästa text
< Föregående

A. S.
A. S.