Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Österlen

Målad är du i sinnligt sagoljus
och vallmoblom kring vita korsvirkeshus,
invävda i böljande kullars gröda,
i gladornas land de lyser röda.

Havet omfamnar städer och byar,
horisonten bär florets tunna skyar,
vi spejar från höjden vid Ale Stenar,
där tidens vinge våra öden förenar.

I andarnas åsyn, med lyfta händer,
de hälsa de gamle på fjärran stränder,
reser sig ur jorden, sten vid sten,
i mitt bedövande vackra Österlen.

Till din famn vänder jag gärna åter,
du smeker så varsamt och förlåter,
nynnar svagt din varma kärlekssång,
vaggar mig stilla sommaren lång.




Bunden vers (Rim) av Ulf Lundin VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-10-18 09:54



Bookmark and Share


  Lena K Nilsson VIP
Fina ord till Österlen!
2021-10-21

  Lustverket VIP
Ale stenar, speciellt ställe. Tidens vingslag, verkligen.
2021-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP