Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bladet

Jag tog bladet från munnen
för att läsa upp en dikt som jag skrivit
men munnen stod stum och förmågan försvann
inget blev som det borde ha blivit.

För bladen de fortsatte singla
men retfullt de seglade bort
och orden som stannat var fläckiga torra
och inte av användbar sort.

Jag hämtade andan och saktade ner
övergav ambitionen ett tag
och tänkte, okay, just nu är det kört
men i morgon är ännu en dag.





Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2021-10-24 21:07



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Ja ibland kan det låsa sig men som sagt, imorgon är en annan dag och även om det "bara" är ord så kan det vara svårt nog men skam den som ger sig...
2021-10-26

  Susen VIP
En retfull känsla när orden leker kurragömma
Fint skildrat
2021-10-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Väl diktat och rimmat! Ibland är det bättre att invänta nästa dag och se med nya glasögon på det som inte ville sig dagen innan.
2021-10-25

  Marita Ohlquist VIP
Bra påminnelse om att det ibland är bäst att släppa taget och invänta morgondagen.
2021-10-25

  Kajan VIP
Som "Birger", förnimmer jag en Ferlinsk ton, framförallt i andra strofen. Hela dikten är väl sammanhållen och tycker så mycket om språket och den fina rytmen som upplevs vid läsning.
2021-10-25

  Öknens Ros VIP
Rampfeber drabbar när vi minst anar det, för stunden ett nederlag, men det kommer nya chanser. Fint diktat om detta i alla fall!
2021-10-25

  Niliboy
Tänker på Nils Ferlin, men i morgon är en annan dag! Fint diktat!
2021-10-25

  Sparvögat VIP
Ett härligt blad har fallit från dina läppar i denna underhållande dikt…
Morgondagen är här!
2021-10-24

  Blomma-Stjärna VIP
Mognad! Händer detta när man är ung finns risken att man stannar tiden vid att det är kört - och glömmer att livet ger en nya chanser så länge man lever!
Snyggt rimmat och kul skrivet som det att "ta bladet från munnen"!
2021-10-24

    Sefarge VIP
Det kommer o går
Men orden o rimmen
Även de eleganta i sina
Tankebanor består,ju även
till en annan dag att skrivande
Beskåda?
;)



2021-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP