Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om jag inte orkar

Sitter ute, vaken om natten
lyssnar på Tranströmers stjärnbilder som stampar i sina spiltor
tänker på det oändliga
det som är så mycket större än mig
tittar ut över havet, månens glittrande mönster i ytan
tänker på dess vidsträckthet och djup
som är så mycket viktigare än mig
känner hur tyngden från ansvar och krav rinner ner från axlarna
rinner av och löses upp i det oändliga, i det vidsträckta och i det djupa
Känner tacksamhet inför min litenhet, får insikt av stjärnbilder och måne
insikten om att jag inte måste om jag inte orkar




Fri vers av CicciWJ
Läst 104 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-10-26 15:28



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Från titeln till avslutningsraden en fin upplevelse, med hisnande perspektiv att vila i.
2021-10-29

  Gunnar Hilén VIP
Den här mjuknar anletsdragen.
2021-10-27

  Mats Edin VIP
Befriande perspektiv
2021-10-26
  > Nästa text
< Föregående

CicciWJ
CicciWJ