Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild ULJO


Höstens akvarell

Nu faller höstens färger
från grenar i vår park
vart löv bär en historia
på väg mot jordens mark

De seglar fritt i vinden
som små propellerplan
på skorstenar och tak
kring husen här i stan

De virvlar runt i gräset
på nylagd trädgårdsgång
vid den gröna bänken
där någon sjöng en sång

Av löven som där faller
på höstens sena kväll
det bildas ett konstverk
en färggrann akvarell

En bild från själva livet
ses sakta växa fram
en fröjd för våra ögon
där vid lönnens stam

Jag plockar några blad
och lägger på mitt bord
jag skriver några rader
en dikt med kärleksord

Min höstlövs akvarell
i sen kvällen den lyser
jag älskar höstens tid
av vällust själen ryser

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 203 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-10-29 06:48



Bookmark and Share


  Susen VIP
En kärleksfull dikt till hösten. Med mycket tilltalande bild i harmoni
2021-10-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Färgrik och lysande bra målar du bilden av den älskansvärda hösten.
2021-10-29

  Marita Ohlquist VIP
Väl förmedlade tankar och känslor i höstens tid.
2021-10-29

  Solstrale VIP
Vackert målat! Njutfylld läsning!
2021-10-29

  Feliaxel VIP
Vackra rader om hösten
2021-10-29

  Öknens Ros VIP
En så härlig beskrivning av hösten och alla färger som lyser upp mörkret!
2021-10-29

  AiA Maria den fria


Varm
Ljuvlig
Akvarell
Kraftgivande


Tack!
2021-10-29

  Maria Sundelin VIP
Älskar alla starka höstfärger
2021-10-29

  soligajag_1 VIP
En vacker och varm höstdikt i dess guldgula glans med värme .
2021-10-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO