Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i kastvindarnas förundran

platsen
en udde
på en av de smala landtungorna
på de arton öarna

duggregnsfilten
sveper in hela kroppsytan
häpnadsväckande snabbt och jämnt
under vandringen över näset
till yttersta udden

stegen blir mjuka
i det smaragdgröna gräsområdet
som utgör bakgrund till
kyrkoruinen
hög och svart vid bråddjupet

stark vind blir en vajande vägg
att luta sig mot
och andas in havssyret

fyrtio havssulor eller fler
kanske färre
störtdyker en i taget
eller flera samtidigt
från hög höjd
råstarka
utan att bry sig om
vattenytan 

blir stående
intill en hög pelarruin
i kastvindarnas förundran
utan att bry mig om
bråddjupet




Fri vers (Prosapoesi) av Inez L
Läst 83 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-10-31 07:51



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Fascinerande landskap! Man undrar var det är! (Gotland kunde det vara. arton landtungor...?)
2021-10-31

  TrollTörnTrappan VIP
Intressant hur duggregnet blir en filt...! vars mjuka droppar täcker varje punkt av kroppen...?
2021-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Inez L
Inez L