Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Möte med min musa

Hit kan jag längta och längta
till Londons parker
famntagen

Från The Horse Guard
kan man promenera till St Jameses street food

en sån utsökt lyx

De forskande ögonen -
önskar de såg mig hemomkring

Turistbussen bär
(strunt i Piccadilly Circus)
nästan ända fram till Regents Park
oxens öga
all längtans moder
där pilen kysser vattnet
och rosorna hänger i skyn
där gräset drar som jorden
och Iris sörplar ljus

Vill jag möta min musa
hälla i mig livets vin
smeka drömmarna
flyger jag alltid hit




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-11-01 08:23



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Sååå levande och samtidigt andäktigt beskrivet ! Du sätter igång oss.
2021-11-03

  Emanuel Sigridsson VIP
Min princip är enkel. Den som kommenterar min text, ja, då kommenterar jag den skrivare som så gjort.

Och så kan jag berätta att jag är väldigt svag för reseanteckningar. Här visar Du att upplevelser på resande fot kan bli beständiga. Och Du visar verkligen din kärlek till denna stad och det blir extra viktigt i min läsning. Min upplevelse av London är mer av det vardaglig,

Och då bränner den näst sista strofen lite extra. Jag skulle själv gärna vilja uppleva den.
2021-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP