Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Urångest




Ångesten över att finnas till.
Som kommer över en
i stillheten och tystnaden.

Kanske är det Djuret.
Kanske Människan.
Kanske Nåt Mittemellan.

Kanske är det Existensen.
Kanske Döden.
Kanske Nåt Däremellan.

Kanske är det Då.
Kanske Sen.
Kanske Nåt Emellan.

Kanske är det Allt vi har Sett.
Kanske har det Ingen Bild.
Kanske är det Ingenting.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-11-07 15:34



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Adverbet "kanske" som orons urord.
Anaforerna stegrar känslan mot det oförklarliga "Ingenting".
2021-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP