Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Höstlig hobby"

Som alltid om hösten
begav jag mig ut i skogen.
Med korg under armen
och kompass i fickan,
gav jag mig ut på en tur.

Redan på vägen in
bland de fridfulla träden
såg jag de första trattkantarellerna.
Bubblande av glädje
plockade jag åt mig.

Flera fynd följde.
Mandelkremla, blodriska
och svart trumpetsvamp.
Och så gula kantareller.

En vit flugsvamp
lyste i myllan.
Men den var giftig
och därför inget
jag ville ha i mitt liv.

Med full korg
återvände jag till skogens rand.
Där hällde jag ut min fångst
i en stor hög.
Att plocka svamp var roligt,
synd att de smakade så äckligt.




Fri vers av Pär Dunge
Läst 346 gånger
Publicerad 2021-11-13 00:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pär Dunge