Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ekonomiska incitament vid global tillverkning och vid skrotning.


Plastmånglarna



Plast med nio liv



ringaste del återvinns



kvackhandeln växer




Bunden vers (Haiku) av BenGust VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-11-15 09:36



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Kanske hjälper det
om vi var och en
betänker

att vi tuggar i oss
mängden plast
motsvarande
ett kreditkort
varje vecka

Tack!
2021-11-16

  Susen VIP
Viktigt ämne! Vi behöver alla värna om miljön
2021-11-16

  Solweig Jansson VIP
Läget är helt förtvivlat - haven är fulla av plast, allt från stora föremål till mikrobitar som djur får i sig. Nu när vi, mänskligheten, vet hur farligt detta är borde man snabbt kunna göra effektiva insatser ! Men icke ! Människan är klok ibland men ofta jordklotets dödsängel . . .
2021-11-16

    Lena Staaf VIP
Plast är alldeles för dyrt att återvinna med dagens teknik. Därför lönar det sig bättre att elda upp det - och vips så fylls luften med mer koldioxid. Bästa sättet är att minska användningen av plast. Jag blir galen på alla plastförpackningar!
2021-11-15

  Larz Gustafsson VIP
Anledningen till att den övriga plasten förbränns är att MÄNNISKOR SLARVAR MED SOPSORTERINGEN!
Därför följer det med plast i exv. hushållssopor.
2021-11-15

  AiA Maria den fria

Tack för ”plastmånglarna” i strålkastarljuset!


Avfallskriminalitet är ett växande problem pga.av bl.a vår ovilja att konsumerar mindre och vår oförmåga att hantera sopberg.


Växande avfallsmängder öppnar dörrarna för kriminella nätverk. Dom flesta illegala transporterna går till Asien, men även till länder i Afrika och Sydamerika som oftast inte har kapacitet att ta hand om avfallet. 

Människan behöver se och tänka om!


Tack!

2021-11-15

  Öknens Ros VIP
Bara 10% procent återvinns, och här står man och sorterar och sorterar! Övriga plasten förbränns, är det att rädda miljön?
2021-11-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om miljöförstöring.
Må varningsklockan ringa högt och tydligt tills alla tar sitt ansvar för framtiden.
2021-11-15

  Larz Gustafsson VIP
Tupperware.

Plastic Bertrand är dock bra.
2021-11-15

  Solstrale VIP
Helt sjukt missanpassad återvinningskedja! Cirkulärt haveri!
2021-11-15
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP