Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dag som förändrade mitt liv

 

 

Förnekelsens skyddande hölje
rämnade i fogarna

bit för bit ramlade av
tills jag stod naken
i verkligheten

dagen var kommen
när jag var tvungen att se sanningen
och börja bearbeta
det förnuftet visste
men känslorna förnekat




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2021-11-15 10:05



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Vi förundras och lär oss.
2021-11-26

  Olof Lagerhorn VIP
Kloka ord om att förnuft och känsla ibland
kan motverka istället för att stödja varandra.
2021-11-16

  Niliboy
Ja huga ligen, vad har vi inte förnekat å kanske kommit till insikt senare!
2021-11-16

  Solweig Jansson VIP
Det spännande, och ibland smärtsamma, med livet är vår förmåga att lära och utvecklas som du så vackert formulerat . .
2021-11-16

  Eva Helene VIP
Smärtsam insikt, men nödvändig för att kunna gå vidare i livet. Klokt och fint!
2021-11-16

  Feliaxel VIP
Tänkvärda rader
2021-11-16

    Lena Staaf VIP
Stor levnadsvisdom. Smärtande insikt!
2021-11-15

    Elisabeth Nilsson VIP
En bister sanning att våga och orka se. Men stort när det sker. Mycket bra och tänkvärt diktat!
2021-11-15

  Anya VIP
Mycket fint med psykologisk ton. Tycker särskilt om de sista två raderna. De knyter ihop hela dikten. Mycket vi förnekar i livet....tänker jag.
2021-11-15

  Monica Lindgren
Djupsinnigt! Men det gör ont att se sig själv utifrån...
2021-11-15

  AiA Maria den fria

Livets
flödande
oundvikligt

Transformerar


Tack!

<3<3<3
2021-11-15

  Sparvögat VIP
Vissa dagar bär sorg och vissa dagar bär glädje och hjärtat måste ta hand om dem alla…
Bra skrivet om sorgens land.
2021-11-15

  Öknens Ros VIP
Sanningen kan drabba hårt.
2021-11-15

  Maria Sundelin VIP
Tänkvärd
Kramar
2021-11-15

  Solstrale VIP
Dikt med sikt på det av vikt! Superbt! Tack!
2021-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP