Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt bidrag till årets antologi. Handlar om min upplevelse av Sverige i dag och att demokratin fortfarande måste vinna åhörares intresse för att överleva.


Än finns det oändligt mer att göra


… att bana väg tycks mig
mycket svårt

Ty motstånd finns mot det öppna samhället
och vad gör vi när vi vill tala
så att vi hörsammas

Jo, vi skriker
var och en på sitt eget sätt

Och vad gör vi när vi vill
påminna om vår likhet

Då demonstrerar vi på ett torg

Och när vi hudflängs av myndigheter
vad gör vi då

Ser till att hamna på tidningssidor

Det är vad demokratin har lärt mig:

Att vara ensam, att vara stark
att gå till sängs med en knuten näve
och åter vakna till en dag av strider

i ett land värt att kämpa för.



19/11 2021




Bunden vers (Annat versmått) av Lena Söderkvist VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-11-19 18:34



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Så sant sagt - ibland vill man titta bort från allt, slippa tänka ens i termer av kamp, men då samlas O-demokratin precis som damm, korruption, marknadshyror, förbud mot demonstration... allt lägger sig tillrätta i vardagens vrår -gulp!
2021-11-21

  AiA Maria den fria

Demokrati
Solidaritet
Rättvisa

intet att ta för givet
allas lika värde
egenansvar
att värna

2021-11-19

  Gunwale VIP
Ja, det kanske alltid kommer att finnas mer att göra! T ex borde det göras omöjligt för en människa att ”hamna mellan stolarna”!
2021-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP