Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gissa vad

Så jag gör mig till åtlöje
inför alla
det gör mig inget
ty även om de skrattar kan de inte le som jag kan

Gör ett narr av mig
rubba det orubbliga
i dess omöjlighet ligger magin
och jag föreställer mig själv en trollkarl

Oförmögen att styra över det som händer
det handlar inte bara om mig
det handlar bara om dig
det handlar om det där intetsägande omöjliga

Att två kan bli ett
eller när större än två blir mindre än ett
matten går inte ihop, det kvittar egentligen
det drabbar mig med en överväldigande kraft ändå

Starkare än något annat
det enda som egentligen kommer åt mig
och även om det oftast bara gör ont
är jag glad att det knackar på den dörren ibland

jag har inga andra mirakel att tro på




Fri vers av diktninjan
Läst 98 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-21 19:03



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
En dikt som bär på en längtan som inte riktigt tillåts komma fram. Trotsiga blickar mot omgivningen. Bry sig - eller inte?
2021-11-22
  > Nästa text
< Föregående

diktninjan
diktninjan