Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Norrsken

Jag stod där på fjällgatans utkiksplats
tittade ner mot viadukten
kände inte den där impulsen att hoppa
enbart en lättnad

Stod och väntade på ett mirakel
såg tillslut hur det gröna dansade i fjärran
och jag tänkte på dig
du mitt norrsken min fjällblomma

Hur du likt detta spektakel ändå finns där ute någonstans
för mig att betrakta
om än bara från ett avstånd
förbluffar du mig ändå




Fri vers av diktninjan
Läst 105 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-01-30 23:16



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
"Du mitt norrsken, min fjällblomms" - så ömt och vackert skrivet! Jag ser denna dikt som en process att komma vidare i en separation där de första stegen redan är tagna och ett milt vemod finns kvar.
2022-01-31
  > Nästa text
< Föregående

diktninjan
diktninjan