Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mot sekularism.


Parafras


"frihet", en parafras för att döda
religion, civilisation och kultur.
neologi för att återskapa sig själv,
inte skapa liv.
en ny öppning,
en ny person
som stänger ordern, domstolen,
befriar jaget, befriar döden,
tämjer de levande dödas ocivilisation,
tystar kommunikationskaoset.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 205 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-11-29 10:39



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Fullständig och välformulerad tanke!
2021-12-01

  Kajan VIP
Upplever växlingen i texten, det väger över och blir en annan bild av begreppet "frihet", gillar det strama formatet och bilden till.
2021-12-01

  AiA Maria den fria

Bilden är fullständigt AMAZING!

Tack!
2021-11-30

  AiA Maria den fria

Tack!

Många dimensioner här...

Reflekterar över ”frihet”
Frihet för en är en boja för annan

Tänker att frihet för många tycks vara att gå utanför ”ramar” som i stövla på oavsett priset någon annan betalar.

I mig är frihet
intet att fånga eller kräva
Fri-het är att leva i hjärtat.

Tack!

SOL!

2021-11-30

  Ulf Carlsson VIP
Sekulariseringens frihet från vänds efter
punkten till en frihet till, "en ny öppning" men med auktoritära medel? ("stänger", "tämjer", "tystar").
Friheten tycks dubbeltydig.
2021-11-29

  Lustverket VIP
Absolut kan ju frihet vara detta, såsom i nyliberalismens carte blanche för att radera ut allt utom kapitalets frihet (snarare än subjektets). Men frihet måste ju också vara det som hjälper oss återställa religion, civilisation och kultur när det är påkallat.
2021-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen