Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Sladjana Zubcevic


Skuggan kroppens sorgdräkt är min nu


När själens minne vaknar
ser jag de tända ljusen
framför mig
vart jag än vänder mig

I minnet
som inte känner
Någon gräns
mellan
Det förflutna och nuet

Inga murar
omkring mig
som skydd
Mot sorg

Skuggan
kroppens sorgdräkt
är min nu

och

Bara den släckta själen
hörs i vinden




Fri vers (Fri form) av Sladjana Zubcevic
Läst 605 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2021-12-07 11:19



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Ser vemod i en eftertänksam bildserie hur tjusig som helst.
2022-01-18

  Fjellhuldra VIP
Vemodig dikt
Speglar sorgen och smärtan
med ett ett ljus i mörkret.
Så vackert dikt.
Berör hjärtat djupt.


2021-12-16

  ~Leonardo~
Gillar stämningen du bygger upp här.
Sorg och vemod kan skildras på många sätt,
Och du lyckans fint. Bravo!
2021-12-14

  Flicis VIP
Fenomenalt skrivet
2021-12-08

  Susen VIP
Vemodsvackert. Förnimmer en frihet
2021-12-08

  Kungskobran VIP
Sorgen finns alltid kvar
se bara till att den inte växer till outhärdlighet, gör den till ett vackert minne.

2021-12-08

  Bibbi VIP
Fint.
2021-12-08

  Kajan VIP
Det tidlösa inre landskapet genomflödar texten, och det finns inga gränser, ej för glädjen, men ej heller för sorgen; här pågår flödet ibland helt avskilt från den fysiska verkligheten, och oavsett vad som är rimligt, En dikt som är skön till sin form och svepande vemodig.
2021-12-07

    Lena Staaf VIP
Sorgliga minnen som tränger på pch inget skydd finns mot dem. Vemodig dikt men samtidigt vackert accepterande.
2021-12-07

  Stanley Rydell
… minnet kan ibland låsas fast vid en händelse - när det kan röra sig fritt visar sig när tiden är mogen (som jag läser in i din text).
2021-12-07

  Stanley Rydell
Att vara förtrogen med skuggan, då är skydd mot sorg inte längre nödvändig, tänker jag. Ljus som inte väjer för smärtan, miner befriat.
2021-12-07

  Monica Lindgren
Mycket vemodigt, men vackert. Det är sant, att minnet inte vet av någon kronologi...
2021-12-07

  Sparvögat VIP
I smärtsam skönhet vilar orden, sorgset vandrande…
Du finstämt och berörande!
2021-12-07

  Koloristen
"Inga murar
omkring mig
som skydd
Mot sorg"

Fantastiskt fint! Att våga ha sorg i en värld som leker sorglös.
2021-12-07

  Eva Langrath VIP
Vackert skrivet om sorgen som aldrig lämnar oss.
2021-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Sladjana Zubcevic
Sladjana Zubcevic