Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Klimathot, utarmning, förgiftning, pandemi... Det råder näringsbrist i överflödet


Sluta, använda plastkassar, köra bensin/diesel, flyga, el...

Hoten duggar tätt om livsvillkoren
på vår planet.
Ja det är en stor obalans på in och uttag!
Vi tar mer än vad vi ger tillbaka och återställer!

Skam och skulden läggs på var och en av oss att
vi nu Måste gå på sparlåga!
men..
På våra datorer och Tv kanaler duggar reklamen
tätt vad vi måste införskaffa för att bli lyckliga!
Du behöver bara trycka på knappen så får du
din önskan uppfylld och hemkörd!

Plastkassen som skulle spara vår natur är ju
bara en droppe i havet. Allt är ju inplastat i våra
affärer och transporteras över världshaven/luften
varje minut och sekund!

Om du tittar på varorna som säljs (billigt) så står
det made in China, Indien, Pakistan mfl dvs länder
som under slavliknande förhållanden tillverkar produkterna.

Vi som köper godkänner därmed slav och barnarbete!

Avfallet lämnas på den plats där produktionen sker och
förgiftar dess invånare alltmedan att vår energi
håller på att ta slut eftersom mycket av det vi köper drivs
med el!

Manipulationen är en stor omedvetenhet om OBALANSEN som
skapats. Dolt bakom reklamen " Köp dig lycklig" utan tanke på
konsekvenserna och livsvillkoren för planetens växter, djur och
människor!

Man kan aldrig TA mer än man GER tillbaka!

Exploatering utan dessa varningsord skapar utarmning!




Övriga genrer av WyS VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-12-13 17:16



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Shop til you drop
är nutidens devis
det gör mig lycklig och vis
hjulen rullar på
allt kan jag få
kredit beviljas lätt
för att på pengar sätta sprätt
Jag har svårt att hänga me
är inte olycklig för de
Det finns miljontals andra
som älskar att handla
Snurra snurra min jord
av skräp är du gjord
Vi drunknar i allt
medans barnet svalt
i afrikas jord
det är inget annat än mord




2021-12-14

  Solstrale VIP
Ja du har verkligen en god anledning och du angriper problemet direkt och skoningslöst! ....

Och det värsta är att ingen bryr sig om plastpandemin, dvs den att när du återvinner vid källsorterinsanläggningen har dem före dig blandat ihop allt, så då åker allt till förbränning, endast 1% av det vi använder recyklar korrekt! Resten blir brännbart eller skeppas till fattiga kuststäder som bränner plasterna, sedan skickar askan ut i havet direkt...
2021-12-13
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP