Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Livsläxa.


Vägen och medlen


Först måste du lära dig
att andas detta medium
både tomt och tungt.
Du föreställer dig hotade glaciärer.
När du har lärt dig
hur man gör det rätta
är nästa sak hur man rör sig.
Blod och hud
har sitt nya förhållande
för att vara säkrade.
Dina ben är fortfarande
på plats som tidigare.
De väger upp slappheten
i dina händer.
Rör vid saker, sug upp världen
som flyger in i din kropp.
På tal om det,
du kanske har märkt,
eller så kanske du inte har märkt,
att denna värld går mot sitt slut.
Om du inte är säker på det,
kolla dina fickor.
Du föreställer dig granataäpplen
men mer som ekorrar,
så det här är naturligt.
Du måste lära dig
att kyssa dina egna fingrar
innan du frågar för mycket av dem.
Självklart är de fortfarande
bra att ha för att smutskasta
någon annan.
Du föreställer dig
att du fortfarande kan
känna någon annan.
Det sista du måste lära dig
är att älska
även när du bara
föreställer dig allt.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 160 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-18 00:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen