Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DOVA DAGAR

Det är dags för dova dagar,
dags att slappa, sova, må.
I december mig behagar
dessa dagar som är grå.
Tids nog öppnas himmelen
och en sol går fram igen
över hav och hagar.

Tids nog blir det svårt att sova
under junis ljusa natt,
lätt att livets under lova,
lätt för lek och lust och skratt.
Längtan finns nog ändå kvar
efter mörka, mulna dar,
de decemberdova.































Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-12-21 19:41



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En text som har en fin rytm och belyser den nödvändiga balansen, både den inre och yttre.
2021-12-28

  Anya VIP
Jaa accepterar man mörkret och tar det lugnt är det rätt skönt. Sommaren kan vara så intensiv. Snyggt skrivet.
2021-12-22

  Bengt H VIP
Det är magi i det där versmåttet. (Ja, jag har nog sagt det förut.)
2021-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP