Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Inte Julafton, men Solafton. Solen är för mig en bild på Gud (solen är dock icke Gud!) och vintersolståndet brukar sammanfalla med Tempelinvigningshögtiden (2Mack. 10:1-8, Joh.10:22-39 ). Jesus föddes ej vid denna tidpunkt.


SOLafton


solstånd betyder
att solen stannar upp.
vintersolståndet
är ögonblicket
då solen upphör sin resa norrut
från jordens ekvator
och vänder sig söderut
mot längre dagar.
sådan är nu den resa vår sol tar.
kärlekssolståndet
är ögonblicket att stanna upp
och omdirigera
ens färdriktning i livet.
och i detta ögonblick
är en våg och en annan våg
separerade på två sidor
av solståndet.
de vänder, krockar
och smälter till sist samman.




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 201 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-12-22 00:33



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Storslagen till tanke och känsla, tack för den.
2021-12-23

  Solstrale VIP
Har stor behållning av din text! Mycket bra!
2021-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen