Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varde ljus

De största vatten har en källa,
betongtorra fåror törstar, väntar,
varje kind har vätts av tårar,
strilande liv som regn om våren.

När lågan flämtar blek och svag,
i morgon bärs min dag av gryning,
livet vilar i åkerns kalla grav,
oceanerna göds av gråtunga skyar.

Varje hjärta svetts av längtan,
goda tankar tvekar vid brännugnen,
djärva drömmar blev till grus,
över djupen ekar evigt, "Varde ljus!"




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 71 gånger
Publicerad 2021-12-27 10:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP