Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Evigt är endast jord


Jag väntar och vet, att nåt är på gång,
jag andas så stilla jag kan,
jag lyssnar försiktigt, jag anar en sång,
men hör inte orden försvann.
Det brusar i bergen, tiden är kort,
jag längtar med varlig hetta,
det finns visst en tanke av annan sort,
som liknar en tanke i detta.

Men allt är förgängligt och däribland det,
som jag hade väntat på,
det kraxar i träden, korparna smet,
himlen färgades grå.
Jag flyr med dem, finns inte mer
evigt är endast jord.
orden blir sanna om ingen ser,
att orden just bara är ord




Bunden vers (Rim) av Lena Söderholm
Läst 84 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-29 15:38



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jorden är inte evig.
2021-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderholm
Lena Söderholm