Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
GOTT NYTT ÅR !


Ekivokt



Du ringde på dörren
i din korta kjol
i dina julröda vackra höga stövlar
som jag slet av dig
så fort du lagt dig ner
och börjat låta mig leta
bland all julmat du trampat runt i
och samlat upp med dina målade fötter
allt från risgrynsgröt till starkglöggskryddor
allt från grisfot till julskinka
allt från pressylta till rödbetssallad
allt från köttbullar till prinskorv
allt från Janssons frestelse till revbensspjäll
allt från ryska ägg till turkisk kebab
allt från Abbas sillar till Norges laxar
allt från lutfisk till Ris a la Malta
allt från franska nylonstrumpor
till tyska bodystockings
allt från bearnaisesås till vaniljsås
allt från tjock vispgrädde till jultomtens egen sås.

När jag lagat till allt det där
som du plockat med dig
åt du glupskt
från min kropp
slickade upp det sista av såsen
och sa
att du bara tänkt hälsa på
för att önska gott nytt år.






Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-12-30 13:38



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Ekivokt nytt år på dig!
2021-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP