Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Värme(s)köld emigranter. ..?




Väderleken är
Ombytligt orolig
av sig

Har ännu ej bestämt
Sig för ett långvarig
Klimatologiskt för
-hållningsätt

Antingen nedsmältning
av polarområdena

Eller tillväxt av dem
till en ny istid,en i
den långa raden

Sen urminnes tider
Håller på o känner
efter lite hit som dit


Och om något hundra år
även Jimmie Å's barnbarns
-barn. Då de får åka ner till
Kontinenten Afrika som de
första klimatflyktingarna?

När deras tillgångar
Frusit fast till is.

Och ej går att få loss
ens med 10-kärnkrafts
@nläggningars Mega
Hårtorks-utblåsare typ?

Och där på Afrikas jord
Stå o plocka jordnöts-skörd
I 40graders värme

Och få lika mycket
Uträttat utomhus
Som i minus 40-C.

Nääe bäst då satsa
På nya kärnkrafts
-tag med A/C i var
byggnad

Och artificiell odling

Om själva Ödet börjat spela
Tärning med Världsklimatet


Och de blekta människorna
tvingas börja smöra lite extra.

För den inhemska befolkningens
Trevnads skull.




Övriga genrer (Satir) av Sefarge VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-01-04 17:20



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Hoppas på snabb utveckling av stjärnkraft d.v.s solenergi så vi kan skrota de där totalt misslyckade vindkraftverken, verkningsgrad under 20% säger allt. Dessutom bidrar de till skövlingen av Amazonas regnskog genom jakten på balsaträ och när bladen är slut efter femton år går de varken att återanvända eller återvinna utan grävs ner i marken. Miljövänligt? Knappast, idiotiskt? Jaa!
2022-01-10

  Kungskobran VIP
Åt fel håll det går
snart blir det ingen vår
vi oroar oss för en grad eller två
när kölden snart kommer bestå
då är det bra att elda på


2022-01-05

    Lena Staaf VIP
Istiden kanske vi inte kan göra så mycket åt men uppvärmningen kan vi förhindra om vi verkligen bestämmer oss för det. Och kätnkraften klarar vi oss utan.
2022-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP