Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Gråt en skvätt hällregn - - Jag finns på Instagram @honkallarsigpoet


Det ska gråtas ibland

 

Och det ska gråtas en skvätt ibland
Hällregn över himmelblåa
en duett av kramar
sjungas mellan axlar
och brunbrända ben

 

Silas svordomar genom stuprännor

 



Det ska rinna glädjetårar
ner mot jeanstrådar
kavajknappar
och droppa på kjolar
ibland
på väg nånstans


 

 

 Det är så våra förfäder
vet att vi hyllar dem
det är så de vet
 att vi tänker på dem

 

När vi vattnar våra vallgravar
och öppnar upp våra
famnars cymbaler

 

att blodsband
släktband
och blandband

  

    sällan hamnar mellan stolarna

 

utan konserten hörs
på torgen
vi marscherar vidare
Mellan fönsterbläcken och gatubelysning 
men
musiken dånar ständigt
inombords
i cellväggarna

 

när vi tänker på deras namn   


och tänder ett ljus
som i en ballad i hjärtat

 

så låter saknaden
så låter saknaden

 

Under skosulorna 

 

i alla mina kvarter




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2022-01-06 00:59



Bookmark and Share


  Ola Rydberg
åh så jädra bra
efter att vara sliten från jobb blev man pigg igen och inspirerad av din poesi
snyggt jobbat
2022-01-18

  Hon kallar sig poet VIP
Var och en får tolka som den vill, den som skriver har sina tankar och idéer och känsla bakom ordens betydelse ... i händerna på andra blir det annat ibland - jag gillar inte att förklara en text/dikt eftersom det är upp till tolkaren vad den känner men även så ... så har läsaren inte känt in eller förstått ... från att läsa så är det kanske inte menat så helt enkelt :)
2022-01-07

    Lars Gullberg
även ett hav kan kännas som en tår
Därför blir hällregnet en skvätt ( men det fattar inte Khayyam :-) )

Som ändå kan räcka en stund.

Så fint.

Du hjälper läsaren att minnas.
det är också
så fint

2022-01-07

  Kajan VIP
En i högsta grad levande text som visar att orden kan bli nyfödda igen, och igen.
2022-01-07

  BenGust VIP
Mycket att härur ösa.
"Det är så våra förfäder
vet att vi hyllar dem"
"blodsband... sällan hamnar mellan
stolarna"
Och musikaspekterna som får texten att ytterligare lyfta.
Bokmärke.
2022-01-06

    Khayyam
En skvätt?
Hällregn?

Hur går det ihop?

Här hos mig ska skrattas inte gråtas.

2022-01-06

  Hon kallar sig poet VIP
Tack det var reflekterande Emanuel - jag uppskattar att du tänker att jag har ett signum :) däremot så är jag mer mångsidig än så ;) Har skrivet olika ... tack för en fin kommentar, återigen. Tack även Sefarge
2022-01-06

  Emanuel Sigridsson VIP
Övertygande bra och överraskande, ändring av läsart blir nödvändigt. Jag gick in med ditt signum för att upptäcka att jag hade fel. Men även här lägger du hud mot hud av bästa märke.
2022-01-06

    Sefarge VIP
Se det var en riktig Dikt!
Med tändande eld
Inuti. Bravo!
;)
2022-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP