Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ute i kylan

En skadeskjuten skata hoppar fram
bland buskar och snår

I glömskans land lever han helst
Sicksackar sig fram bland mänskligt avfall

Bär på tron
att djupa sår
bäst behandlas
i avskildhet

Övertygad om sin egen obrukbarhet
Försöker han avhålla sig från nykterhet

Ibland tvingas han ut
Bland friska, normala, helt sedvanliga

Då skuttar han av och an
Hans skugga hastar fram
De flesta märker inte något alls men några tänker ”tur, man inte är som han”.




Bunden vers av Spexer
Läst 114 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-06 17:04



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Ett porträtt av en samhällets olycksfågel som lever vid sidan av; och de oregelbundna raderna följer sin egen logik på ett passande sätt.
2022-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Spexer