Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Januarislasket manar till dystopi :)


Brytningstid

Marionetter bygger landen
Styrs med digitala band

Pessimisten synar handen
Tvingas ut från Edens land

Vagabonden i campervanen
Tror sig färdas helt på egen stig

Kriminella har nått toppen
Konton döljs i maskopi

Organisationer kväser oppositioner
Karaktärsmord drevas fram

Kunskapens träd har digitaliserats, beskärs av jättars hand
Babelstorn rekonstrueras den nya sidenvägen prepareras

Det gäller att bekänna sig till det rätta
Kättare bränns utan nåd på teoretiska mediatek-bål

Ändamålen helgar alla medel
Visdom och förlåtelse står inte högt i kurs

Galenskapen tycks sakna botten
På platta jordar växer skotten till nya konspirationer ständigt fram

Samtalen tystnar
Ingen orkar längre lyssna

Men än finns tid..?
Att förlåta?
Söka försoning?
Eller göra vi som Noa och väntar in nästa skyfall?




Fri vers av Spexer
Läst 123 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-07 13:33



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En klarsynt betraktelse enligt mig, där texten lyfter fram absurditeter på ett excellent sätt. Underhållande och dystert i märklig blandning.
2022-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Spexer