Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bäcken

Sipprande livskraft
Sorlar skogsbäcken

Stilla och vilsamt
Flyta familjen H2O fram

En undervattenström leker tittut
Kittlande fötter, släpande sand

En liten fors tänja på gränser
Det spritter och sprätter

Så plösligt ett fall

Tårarna spruta
Allt virvlar runt

Från botten av bäcken
Strömmar ny energi

Ynglen har vaknat och simmar febrilt
”Sisten till stenen är en delfin”

I vassen lurar faran av utspilld bensin
Den kemiska kvarnen tar tusentals liv
När sisten når stenen är inget sig likt

En skräddare tränar för vinterns olympiad
Färdas över bäcken, fram och tillbaks

Så hörs en propeller
Vattnet blåser opp
Detta blir herr skräddares sista hopp

Men sländorna dansar och dansar och dansar
Ty livet är kort
I bäcken är livet
ett evigt kretslopp




Bunden vers av Spexer
Läst 108 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-10 20:21



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Absurd text med stämning av saga, men där lurar faran, förstås. Riktigt bra skriven och svärtan smyger fram.
2022-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Spexer