Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minst två rader är från Simon and Garfunkles The Dangling Conversation


Yes…


yes, we speak of things
that matter, with words that must
be said… melting snow




Bunden vers (Haiku) av Gunwale VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-01-09 17:46



Bookmark and Share


  Nanna X
Av någon anledning kom jag att tänka på hur John Lennon och Yoko Ono möttes. Hon hade skapat en utställning som bland annat rymde en stege man kunde klättra upp för, för att öppna en lucka i taket och läsa ordet YES.
2022-01-10

  Gunwale VIP
Aha, du tänkte på Bridge over … fast på svenska, det var ju smart - i alla fall om min mening varit dunkel/”mörk”, men jag tror att sångtexten i The Dangling … handlar om några som försöker nå (tillbaka till?) varandra genom att prata på om alla viktiga ämnen i deras samtid … men det räcker inte, det går inte …
Och, ja, då blir det lite som att orden rinner bort … de fina snökristallerna blir bara vatten!
2022-01-09

  lodjuret/seglare VIP
Som en flod över dunkla syften, drick stundom safter i stilla drycken, stundom musikens krafter helar själ, den som få krafter rår på att ha ihjäl, läser här de mest olika stilar, medan huvudsaken liksom även kroppen vilar...
2022-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP