Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag finns på Instagram @honkallarsigpoet


"Jag vill intervjua dig"


Låt mig intervjua dig, hjärtat
Ta en närbild och en i profil
och du får säga
"inga kommentarer"
om det blir för PK
Låt mig beskriva ditt liv för läsarna,
och kanske är jag den som
läser mellan raderna
när ditt leende är en vit lögn, en vit lögn
och om dina rörelser framför kameran
är medievana, eller nervösitet

Oh, låt mig intervjua ditt kroppsspråks
komplex, alla gester du gör IRL
och allt din kärlek är på väg att säga
innan någon annan får chansen att höra
"antecknar du detta?"
en närbild, hjärtat
Låt mig göra ett personporträtt
på din karriär


Som första gången
jag hörde din röst på telefon
Vad tänkte jag då?
Snälla sjung så där igen,
Som första gången du såg mitt ansikte
Kände du igen mig i mina kläder?
Måla mig en bild
Ge mig en ram
Minns du? Första gången vi kysstes ...
Första gången vi låg ...
 .... på vår första dejt
Vad kände du då?

Låt mig intervjua dig,
ta en närbild
Låt mig massera din akilleshäl
När allt går åt helvete
Ta hand om dig
Snälla låt mig porträttera dig
ansikte mot ansikte


Alla förtjänar att ha en kärlek
som höjer dem till skyarna,
Glöm Jantelagen, göm den i garderoben.
Alla förtjänar någon som ger en hybris.
Inte vill du väl alltid ha någon
som håller dig tillbaka
och påstår sig vara din största kritiker,
Du vill ha ditt största fan i famnen!
du vill ha den som skjuter
fram skottkärran och säger:
"Let's do this shit!
again, and again"

 
Jag känner inte för att vara ödmjuk
Om jag diggar dig, 
så diggar jag dig lyriskt!
tills viben får mig att dansa i trans.
Jag känner inte för att vara ödmjuk
Om det som är bäst
med mig eller dig
Är det alla andra försöker imitera 
Och kalla sitt 
Om det jag är godhjärtad med
Är det alla önskar att få
Tittar mig i spegeln 
och ler brett 
 
chockera mig!
Så att jag känner tusen volt
rusa genom kroppen,
gör nåt märkvärdigt, nåt egotrippat,
så vi kan resa som backpackers
i rymden



Jag känner inte för att viska
När vi kan "oooha hela natten" ??
 


Så på ren svenska! 
Låt mig intervjua dig, 
låt mig intervjua ditt kroppsspråk 
peka ut stjärnorna
i dina leverfläckar,
galaxerna i din själ


hjärtat ?
 Hjärtat, låt mig höja dig till skyarna! 
 

Berätta:
Vem höjer dig till skyarna?



Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-01-19 20:15



Bookmark and Share


    Torbjörn Sköldqvist
Just nu är det musiken jag lyssnar på som höjer mig till skyarna
2022-01-25

  Monika A Mirsch VIP
Spännande - och vem "höjer dig till skyarna?", alltså exakt dig - kram och tack för inspirerande poem! Monika
2022-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP