Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fantasilöst

 

Månens sken som
nattens ledsagare
drömskt ledde stig
mot en fabels färd
skulle sägner hitta
fantasi stod mig bi

dock olustig känsla
kröp in under skinn
då älvor försvunnit
ängarna låg svarta
såg begravda sagor
under vår arvejord

skönjde styckade lik
utav vättar och troll
bland plågad hydra
måne bak moln gick 
samt jag hemåt igen  
med oförrättat värv
 

 




Prosa (Fabel/Saga) av Bodingen VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-01-27 07:24



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
En smula monumentalt
2022-02-01

  rostspik VIP
Mycket bra. Många bottnar här.
Och dispositionen är exakt utan att kännas för versmått-matematisk.
2022-01-29

    Lena Staaf VIP
Ibland får man nya tankar på promenaden, ibland inte. Men nånstans där inne ligger de och gror. Och dyker upp på nästa vandring!
2022-01-27

    Sefarge VIP
Lite som vandring i Tolkien's
Förtrollade Landskap?
Den som är glad tittar upp
Ser änglar
Den som är deppig tittar
ner. Ser demoner?
Lite som glaset är halv
-tomt eller halv-fullt?
Så olikt synar olika ögons
linser det verkliga som
det Fördolda?
2022-01-27

  Öknens Ros VIP
I skogens dunkla vrå
Där lurar sagans troll
De spelar en viktig roll
Det kan man ju förstå
Skogens väsen viktiga
Även om de inte är riktiga
2022-01-27

  Niliboy
Huga ligen, skönjande förtog ju allt….
2022-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP