Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och någonstans faller himlen ner

 

 

 

du sa att vi är
trasiga själar
som balanserar
på kanten av ett stup

det är så mycket
som far runt nu
så mycket som
aldrig blev sagt

vi lagade och fixade
våra trasiga hjärtan
med silvertejp
och ståltråd
men det räckte inte till

för ingenting brinner längre
i Januari
hjärtat ligger tomt
och kallt
lika kallt
och fruset som de
nakna träden därute
som sträcker sina kala
grenar mot himlen

kanske minns de ännu
sommaren

det blåser en iskall vind

och någonstans
faller himlen ner
men här finns bara
vinternattens tystnad

och kanske är du
lika ensam
som jag och
vrider och vänder på
de tankar och känslor
som blev kvar
drömmarna
och de rosa molnen
som kraschlandade

och jag undrar
om du minns
de där dagarna
och nätterna lika
klart som jag
då vi låg nära
hela tiden

hur vi nuddade vid
solsystemets planeter
plockade med oss Saturnus
ringar på vägen hem
lyssnade på våra andetag
sedan när vi landat

och hjärtats slag kändes så
självklara

månens strålar som föll
in över oss
där i rummet
och vi visste att vi
alltid skulle älska
varandra


därute väntade våren
under snön
och isen

landet låg i koma

 

och när gryningssljuset
kommer in över nejden
ser jag dig skymta förbi

ditt leende din blick


och i ett parallellt universum
är det alltid du och jag




Vi är dansande skuggor
i en spricka av evigheten





 

 

P.G 20220124




Fri vers (Fri form) av Peter G VIP
Läst 354 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2022-01-24 00:29



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vacker poesi med stort vemod! Berör...sista versen är fantastisk!
2022-01-28

  bumerang

Tänker spontant att det är i relation/en/erna man finner sig själv. Eller åtminstone ges utmaningarna/möjligheterna att kunna göra detta.
Dessutom hos denne poet - skapa vacker poesi.
2022-01-27

  Magica VIP
Skört och vackert. Föll särskilt för sista strofen:
Vi är dansande skuggor
i en spricka av evigheten
Kram

2022-01-24

  Marita Ohlquist VIP
Berörande och vemodsvackert om en relation som brast.

2022-01-24

  Sparvögat VIP
Så vackert tecknas minnet av två själars kärlek som sen vandrat ifrån varandra…
Underbart bildspråk, sista strofen lyser som en stjärna på himlen…
2022-01-24

  Kajan VIP
Det första som slår mig är att en långsam läsrytm infaller sig helt naturligt; stroferna bildar egna självständiga enheter, men bildar ändå en övertygande helhet och språket är mycket fint. Det är en allvarsam introspektion, samt en betraktelse kring två högst mänskliga själar som har lyckats nå varandra här på jorden.
2022-01-24

  Niliboy
Vi är utsatta för en komplott av makterna!
2022-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP