Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett av världens sju underverk. Gissa vilket. Tillhör "Ruiner".


Solens brutna strålar


De länkade jorden med himlen
de var minnena av de män
som skulle besjungas av själar
vars syften långt åtskilda var

De var strålarna efter döden
de var formerna framför andra
När vi går över sand och stenar
ser vi endast en rest av ett ljus

Och den strimman är brutna strålars
sista flämtande andetag
Ändå låter den i sin vishet
oss få veta var välståndet bott.



13/1 2022




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-01-22 10:38



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
så vackert!
(tänker på Egyptens pyramider)
2022-01-24

  100apor
Så vackert. Tankarna mina förs till Fyrtornet utanför Alexandria. Men Kolossen kanske också skulle passa in! Svårgissat!
2022-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP