Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


den svenska versionen på "In love with a book" från tidigare - finns på instagram @honkallarsigpoet där


Jag är kär i en bok

Jag har aldrig stått ansikte mot ansikte
med författaren bakom mina känslor förut.
Så om jag köper din bok:
“kan du signera den för mig?”

För jag är kär i min favoritbok,
bara att väga den i handen, pirrar.
Jag menar, bara titta på henne
Hennes ansikte i hyllan,
sättet hon ryser när
jag nämner hennes handling.
Hennes titel har ett födelsemärke precis
där på sidan 99.
Och jag har näsan i hennes kapitel.
Hon är alltid lite utflippad och har alltid
nära till synonymer.

Jag läser hennes sjätte sinne som “wow”!

 

vi kurar ihop oss i sängen
vi mumlar båda i sömnen
vi skrattar både rakt ut
vi håller handen och kysser varandra
i offentlighetens ljus,
varje dag är en bokrelease


Det är därför jag rev ut dessa sidor
jag har längtat ihjäl mig efter 
att få skriva en dikt till dig
som aldrig känts mer levande
än från en poet till en annan




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-01-23 17:52



Bookmark and Share


  BenGust VIP
"Varje dag är en bokrelease."
Vilken känsla de skulle va.

2022-01-24

  cilax VIP
fin
2022-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP