Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Urämne.


Vadande i bäcken


vad ska jag hitta
om jag hittar dig ensam
som jag är,
som jag är av mig själv
i vända speglar.
jag kan utmana din översvämning
i dina muskulösa bäckar.
jag kan hitta mitt fotfäste
på dina knastrande frusna mossor.
men vad ska jag hitta
om mina ögon och händer och fötter
inte kan veta
vilken väg som kommer att leda?
och vart ska en väg leda
som inte är gjord av min egen skugga?
jag kan vada i dina böljande bäckar
och göra knytnävar runt dina glatta vassar
men när dagens långa dimma hittar mig
är jag till sist vilsen.
jag hittar ingenting
utom mig själv
i vända speglar,
i bäcken hos Tethys ansikte.




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 154 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-01-24 10:54



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Vår själ återspeglas i människorna vi möter! Universum tar hand om att skicka dig din egen bild, med hjälp av människorna runt omkring dig ...
2022-01-25

  Ulf Carlsson VIP
Talande rubrik för människans livsvillkor.
"Panta rei". Man kan inte stiga ner två gånger i samma flod.
Thetys anonymitet som en urkänsla i tillvaron.


2022-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen