Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ett infall av nonsense

ett hav av huvuden.
en i mängden.
böljandes:
topparna
och dalarna
är värre nu för tiden

en i mängden och

jag tappade
originaliteten
men det gjorde
mig gott

ingen ljusdränkt
stjärnhimmel och
herrgård väntar in
min ankomst och

där i mellanrummet
jag säger jag är
ångest

min kommunikationstråd
vet inte vad som skiljer
intryck från uttryck

men råd kan jag
ge: ändå mår jag
som en urankärna

O.S.T.A.B.I.L.

på perrongen
jag säger hejdå:
jag ska resa
från mig
själv och

i mitt huvud det
lät som park-
trädtopparnas
slag mot varann:
ett mullrande
bryter ut i
piskande
tankar

mentala minusgrader
ska ge oss mer
missförstånd
min hjärna vet
hur skölden
ser ut

jag ger dig
motstånd men
jag kan verka
normal när
misstankarna
drar mig till
gränspsykos

jag
greppar efter
en gren - jag
tror jag alltid
kommer vara
för sen
eller för tidig

den solitära
grenen
växer bortom
oss

suddar smärtan
med tom mage:
full av avsaknad




Fri vers (Fri form) av Essisen
Läst 120 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-01-26 16:55



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
"jag tappade
originaliteten
men det gjorde
mig gott"

Ja, det kanske är rätta medicinen för oss och vår tid.

Gillar verkligen flödet här, omedelbart, stream of consciousness, ocensurerat, klätt i poesins vackra sparkdräkt.
2022-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Essisen
Essisen